energetska optimizacije

V fazi projektiranja je mnogo možnosti za izboljšave, optimizacijo in boljše rešitve. Gre za osnovne koncepte v idejni zasnovi ter kasneje izbor materialov in tehnične detajle v projektu za izvedbo, kjer se lahko že z nekaj osnovnimi posegi drastično izboljša energetsko bilanco in končno ceno izvedbe. V Sloveniji je žal zelo malo projektantov s pravimi izkušnjami in ustreznim znanjem za projektiranje pasivne ali nizkoenergijske hiše. Nevede ali celo z dobrim namenom lahko povzroči različno obliko škode, ki se bo slej ko prej poznala v investitorjevi denarnici ali celo gradbeni škodi. Dober revident pozna vse lastnosti gradbenih materialov in načinov vgradnje ter njihov vpliv na delovanje in energetsko bilanco zgradbe; razume delovanje različnih tlorisnih zasnov in pomen sončnega obsevanja; pomemben del sposobnosti je tudi poznavanje načinov ogrevanja in sistemov prezračevanja ter njihov medsebojni vpliv.

Revident, kakršnega imamo tudi v svojih vrstah, predlaga rešitve, ki so boljše, energetsko bolj optimalne in cenejše. Razumljivo je, da arhitekt s pretanjenim občutkom za estetiko ni nujno tudi dober snovalec pasivnih hiš, saj vsako področje vsebuje izjemno široko polje sposobnosti in znanja, ki ga je največkrat nemogoče združiti v eni sami osebi. Zato je nujno, da se v projektantski tim vključi tudi strokovnjaka za pasivno oziroma nizkoenergijsko gradnjo.

Izdelamo Vam lahko analizo in pregled Vaše projektne dokumentacije in Vam pripravimo predlog optimizacij, ki Vam bodo omogočile izvedbo energetsko bolj učinkovitega objekta, cenovno bolj optimalno gradnjo ter nižje obratovalne stroške na dolgi rok.

energetska obnova lestvica

Že več kot 70 zgrajenih in delujočih pasivnih ter še več nizkoenergijskih objektov so neizpodbiten dokaz, da smo sposobni speljati vsako naročilo OD PROJEKTA DO OBJEKTA.

Prepričani smo, da Vam lahko ponudimo celostno storitev, ter da smo korekten partner pri izvedbi Vašega objekta, ki bo Vam prijeten Dom, nam pa kvalitetna referenca. Ponujamo Vam torej storitev, ki bo zadostila vsem evropskim kriterijem za kvalitetno gradnjo, obenem pa bomo veliko pozornost posvetili tudi energetski učinkovitosti in natančnosti izvedbe.

Veseli bomo Vašega povpraševanja in zanimanja za naše storitve. Prosimo Vas, da nam pošljete povpraševanje na elektronski naslov. Posredujte nam prosim projektno dokumentacijo Vašega objekta, lokacijo in predvideni termin gradnje. Če se zanimate za izdelavo pregleda Vaše projektne dokumentacije in priprave poročila s predlogi izboljšav in optimizacij nam prosim posredujte do sedaj pridobljeno projektno dokumentacijo.

info@NadzorGradnje.si

Za dodatna pojasnila smo vam na razpolago tudi na :

NadzorGradnje.si

ARHEM d.o.o.
Ulica talcev 5, 1000 Ljubljana
Slovenija

T: 01 430-23-19
M: 041 514-746
email: info@NadzorGradnje.si